Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΒΕΛΓΙΚΕΣ ΒΑΦΛΕΣ

Υλικά1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι αλάτι

2 κουταλιές ζάχαρη

3 αυγά χωρισμένα

1 κούπα γάλα

1 κούπα κρέμα γάλακτος

1/4 κουταλάκι βανίλια

1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο

Γίνονται 16 βάφλεςΕκτέλεση

Σ΄ ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σ΄ ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια των αυγών. Ρίξτε κι ανακατέψτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε στ μίξερ τα με το μίγμα του αλευριού, ώσπου να γίνει ένα λείο μίγμα. Προσθέστε τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπήστε τ΄ ασπράδια σε απαλή μαρέγκα κι ανακατέψτε την απαλά με το μίγμα της ζύμης. Ψήστε τις βάφλες ακολουθώντας τις οδηγίες ψησίματος της βαφλιέρας. Σερβίρετέ τες ζεστές,μια μπάλα παγωτό.



Eναλλακτικά, φτιάξτε Βάφλες Black Forest. Ετοιμάστε τις βάφλες όπως στη βασική συνταγή και σερβίρετέ τες με σάλτσα κερασιού, σαντιγί, τρίμματα σοκολάτας και κερασάκια μαρασκίνo

Δεν υπάρχουν σχόλια: